Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
Pulverea-Kovacs Fabian

Formularea problemei

Având în vedere că investiția în copii este poate cea mai importantă într-o comunitate, ca in zilele noastre copiii sunt din ce in ce mai atrași de tehnologie in detrimentul jocului afara, ca desi sunt mai multe locuri de joaca in Deva, acestea nu acoperă toate zonele dar și faptul că în zona propusă se află mai multe blocuri mari cu multi locuitori și copii care nu au un loc de joaca si nici spatii verzi deoarece sunt ocupate de clădiri, trotuare și parcări, va propun construirea unui loc de joaca situat pe spațiul verde dintre scara A a blocului 5 (unde este Grafica Plus) si cladirea turn nefinalizată de langa fostul BancPost (unde recent a fost demolat gardul imprejmuitor) ambele situate pe B-dul Decebal. Deși suma de 50.000 lei este destul de mica, se poate amenaja locul de joaca in limita bugetului, ulterior putandu-se veni cu îmbunătățiri.

Estimarea bugetului (RON)

50000

Justificarea proiectului

Proiectul ar aduce un loc de joaca nou pentru copii, într-o zonă în care nu se află niciun loc de joaca si nici spatiu verde (doar trotuar, strada si parcare) iar acesta ar contribui la dezvoltarea sănătoasă a copiilor din zona prin petrecerea de mai mult timp în aer liber și implicit prin petrecerea de mai putin timp în fața televizoarelor, tabletelor și telefoanelor. De asemenea, ar oferi mai multă siguranță copiilor deoarece prin petrecerea timpului in cadrul locului de joaca ar fi mai putin expuși accidentelor ce pot avea loc din cauza multitudinii de autoturisme.

Beneficiarii proiectului

Beneficiari: copiii care locuiesc în blocul 5, B-dul Decebal. Acest bloc are 4 scări, cu aproximativ 200 de locuitori, dintre care multi copii. De asemenea si copiii din blocurile apropiate vor fi beneficiari, deoarece vis a vis de blocul 5, se află un bloc la fel de mare, cu cel puțin 200 de locuitori. De asemenea vor putea beneficia de acest loc de joaca si alti copii aflați în tranzit, deoarece acesta s-ar afla chiar lângă trotuarul pe care se face accesul către Piața Agroalimentara.

Localizarea proiectului/zona din Deva

B-dul Decebal - spațiul dintre sc. A a blocului 5(magazin Grafica Plus) si cladirea turn nefinalizata de langa fostul BancPost.

Poziționare pe hartă

Bulevardul Decebal 4, Deva, România

Galerie foto